Hledá se vehikl

03.07.2008 06:17

Včerejší oslavy Canada Day - nejvýznamějšího státního svátku v Kanadě - nebyly nic extra, ale určitě furt lepší než takový 28. říjen v ČR. V ulicích davy lidí, alkohol, hulení, policie... My si našli pěknou hospůdku, otočili pár piv a šli spát.

Dnešek byl zajímavější. Kolem poledne jsme se šli optat do ICBC (Insurance Corporation of British Columbia) na pojištění auta, které se chystáme koupit. Ujal se nás ochotný chlapík a podle zadaných kritérií vyšla suma. Pojistit např. 6 let starý Dodge Caravan v tomto městě by vyšlo na necelých $800 na naše tři měsíce. Čím je auto starší, tím bude pojistka levnější, takže je reálná šance, že zaplatíme o něco méně. Na největším inzertním portálu jsme si vyhlídli několik vhodných autíček a za jedním jsme se teď večer vypravili. Mailem jsme se s majitelem domluvili, že se stavíme se na něj podívat, byl to Dodge Caravan z r. 1995, takže žádný nejnovější kousek, ale za cenu $1800 určitě stál za dvacetiminutovou cestu busem. Adresu a zaparkované auto jsme našli hned, jeho majitele ovšem nikoliv. Tak jsme si káru aspoň pořádně prohlídli zvenku. Až na několik šrámů a odstátou boční lištu vcelku zachovalý vůz. Bohužel jsme se majiteli nedovolali a tudíž nevíme, kolik má najeto ani další detaily, zítra mu zavoláme a zkusíme to znovu. Na zítra dopoledne máme naplánovaný i další výlet - za stejným modelem do jednoho autobazaru.

Samozřejmě jsme si dneska zahráli, dokonce dvakrát. Nejprve u naší oblíbené galerie a pak na rohu u asijské trhovkyně s cetkama. Naše hudba, zejména asi její hlasitost se malé šikmooké paní nelíbil a tak si na nás zavolala policii. Za chvíli přišli dva strážníci a chtěli vidět naše povolení. My máme samozřejmě vše v pořádku a tak nám popřáli hezký den a zase odešli. Přáli bychom vám pohled na tu ubohou a naštvanou asijatku... :-D

Zpět