Kanadské tropy

02.07.2008 03:58

(by George & Henry)

V neděli 29.6. jsme si trochu pospali a před polednem vyrazili něco sníst. Jen v McDonaldu mají otevřeno i v neděli, nikde jinde neni šance se najíst. Hodili jsme do sebe pár hamburčanů a za chviličku jsme si i přes spáleniny za krkem a na obličeji z předchozího slunného dne rozbalovali saky-paky u galerie umění, kde jsme v jednom zapadlém vchodě našli zásuvku. Velké proudy lidí nám nechaly za chvíli docela slušně vydělat aspoň na to pivo, který tady nestojí málo. Večer jsme se nezmohli na nic jiného, než si v notebooku pustit Kaisera a Lábuse...

Včera bylo cílem dne otevřít si účet. Šli jsme do jedné z největších bank v Kanadě Royal Bank of Canada a po chviličce se nás ujal velmi příjemný mladý Číňan. Za 20 minut jsme měli účet i s kreditní kartou a my si šli opět zahrát na ulici. Náš novej plac u galerie byl obsazenej jakýmsi pseudo-kytaristou a tak jsme se vrátili na náš roh Burrard a Georgia. Po chvíli jsme evidentně začali vadit asijské prodavačce "šperků", tedy podomácku vyrobených korálků a jiných cetek. Ta nás ovšem nemohla nijak rozhodit. Chvíli jsme pokecali s nějakýma Mexičanama, kteří údajně mají tady ve Vancouveru kapelu a na nahrávání CD hledají nějaké dechy. Vyměnili jsme si e-maily a uvidíme, jak to bude dál. Na doporučení Alexe jsme se k večeru vypravili do ulice Commercial Drive, kde se údajně měly vyskytovat evropské knajpy. Na mapě se to zdálo kousek, v reálu to bylo přes hodinu svižné chůze. A ani to za tu námahu moc nestálo, na chvíli jsme zapadli do jedné hospůdky, kde hrálo jazzové trio piano+bass+bicí, chvíli se to dalo poslouchat, ale akorát tak k jednomu pivu, pak to přece jenom začíná trochu nudit, uspávat a vyvolávat deprese (ty deprese neberte vážně...). Kromě italských pizzerií jsme nenašli žádnou evropskou knajpu, doufali jsme třeba v německou nebo irskou, ale to vůbec, samí Etiopani, Jamajčani a Indové.

Dneska jsme si vynahradili včerejší náročnou procházku a pěkně se vyspali. Kolem půl druhé jsme opět stáli na značkách u galerie. Davy lidí, kteří snad šli někam slavit největší st. svátek Canada Day byli celkem štědří. Kdyby to takhle šlo pořád, možná bychom ani nemuseli hledat práci... Odpoledne jsme si uvařili fazole s klobásou a teď se chystáme na velké oslavy!

  • město ve výstavbě aneb najdi všech 12 jeřábů

Photobucket

  • když musíš, Jiříku, tak musíš (Georgovo komentář: "To je moje poslední fotka s touhle košilí!!!")

Photobucket

 

Zpět